Σαντουϊτσάκια με αυγό & νεροκάρδαμο


Αν και αποτελεί καθαρά αγγλική συνήθεια, ένα κάλεσμα για καφέ ή τσάι οφείλει να συνοδεύεται από κάτι. Εκτός των γλυκών, ένα πιάτο με λαχταριστά σαντουϊτσάκια κομμένα κομψά και με περιεχόμενο άκρως δελεαστικό θα κλέψει την παράσταση. Πέρα από τα συνηθισμένα και πιο απλά με καπνιστό σολομό ή αγγουράκι (αναπόσπαστα συνοδευτικά μιας τυπικής αγγλικής εκδοχής) μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτές τις πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις. 

Υλικά: 
  • 4 φέτες άσπρο ή μαύρο ψωμί για τοστ, χωρίς την κόρα
  • βούτυρο για άλειμμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας πολύ καλής ποιότητας μαγιονέζα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 σφικτά βρασμένα αυγά, ξεφλουδισμένα, κρύα και ψιλοκομμένα
  • μια χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου

 

Παρασκευή: 
  • Σαντουϊτσάκια για τσάι:
  • Για 4 τριγωνάκια ή 6 «δαχτυλάκια»

 Βουτυρώστε ελαφρά και τις 4 φέτες ψωμιού. Αναμείξτε τη μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε και τα αυγά και ενσωματώστε τα στο μίγμα της μαγιονέζας. Μοιράστε το μίγμα σε δύο φέτες ψωμιού και απλώστε το. Απλώστε και τα φύλλα νεροκάρδαμου από πάνω.Για να τα κόψετε, πιέστε ελαφρά με το ένα χέρι το σάντουϊτς και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα είτε διαγωνίως, δημιουργώντας δύο τριγωνάκια, είτε παράλληλα σε τρία ισομεγέθη παραληλόγραμμα, δημιουργώντας «δαχτυλάκια».

  • Tip:- Νομίζω ότι τόσο γευστικά όσο και χρωματικά με το αυγό και το νεροκάρδαμο ταιριάζει καλύτερα το μαύρο ψωμί. Αν και το άσπρο του ταιριάζει εξίσου.

       -Αν δεν βρίσκετε νεροκάρδαμο και η ρόκα θα κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

10
1