Ψημένα ψωμάκια με πιπεριές φλωρίνης


Yumm, Yumm, Yumm !!!Κανένα σχόλιο...απλό γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο, είτε είναι snack, είτε είναι στο τραπέζι για ορεκτικό, είτε για την παρέα δίπλα στο τζάκι με ένα ερυθρό κρασί να το συνοδεύει.

Υλικά: 
  • 5 ψημένες πιπεριές φλωρίνης  σε ελαιόλαδο (βλέπε συνταγή πιπεριές φλωρίνης) και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 χωριάτικη μπαγκέτα ψωμί
  • 6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

 

Παρασκευή: 

Αφαιρέστε τις γωνίες από το ψωμί και κόψτε το σε φετούλες πάχους 2 εκατοστών. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και με ένα πινέλο αλείψτε τη μια πλευρά του κάθε ψωμιού. Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 200οC, έως ότου αποκτήσουν ένα χρυσό- καφέ χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να κρυώσουν.

Πάνω σε κάθε φέτα ψωμί βάλτε πιπεριές, αλατίστε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.

Αν σου αρέσουν τα tapas δες και αυτό Ψημένα ψωμάκια με αντζούγιες

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

15
1