Πιπεριές πράσινες γεμιστές


Τι απλό, τι νόστιμο και τι οικονομικό !Μια πολύ γρήγορη και απλή συνταγή μου για να συνοδέψτε ένα καθημερινό τραπέζι ή ακόμη και ένα γεύμα με φίλους στο σπίτι.

Υλικά: 
  • πιπεριές κέρατο (υπολογίστε 2 για κάθε άτομο)
  • κεφαλογραβιέρα πικάντικη
  • βούτυρο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

Παρασκευή: 

Πλένετε και σκουπίζετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Πολύ προσεκτικά κάνετε μία τομή στην μία πλευρά της κάθε πιπεριάς, προσέχοντας να μην βγει η τομή από την άλλη πλευρά, γιατί αλλιώς στο ψήσιμο το τυρί θα χυθεί. Βάζετε μέσα στην κάθε πιπεριά ένα μικρό κομματάκι βούτυρο και ένα μακρόστενο κομμάτι τυρί, μήκους περίπου του μισού της κάθε πιπεριάς και ικανού πάχους για να χωρέσει μέσα σ’ αυτήν. Τις περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατίζετε, όχι πολύ γιατί το τυρί είναι ήδη αλμυρό. Τις βάζετε στο φούρνο στους 200οC και τις ψήνετε έως ότου λιώσει το τυρί, μαλακώσουν οι ππεριές και αποκτήσουν λίγο από πάνω ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα.Τις σερβίρετε ζεστές.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

20
1