Εύκολο κέικ φόρμας με μήλα και κανέλα


Τι πιο νόστιμο από ένα κέικ με φρέσκα και νόστιμα μήλα....

Υλικά: 
  • 1φλυτζάνι βούτυρο αγελάδος Χωριό
  • 2 ½  φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 μεγάλα πράσινα μήλα Smith, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175oC.

Σε ένα μπωλ αναμείξτε αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλλα.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. ( Μην τα παραχτυπήσετε).

Βάλτε μέσα και τα μήλα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ενσωματώστε καλά τα μήλα στο μίγμα.

Γεμίστε μία φόρμα σιλικόνης  με το μίγμα και λειάνετε την επιφάνεια.

Ψήστε για 50-60 λεπτά.

Για το γλάσο:

Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη  αρχικά με 1 κουταλιά νερό. To γλάσο πρέπει να είναι αρκετά παχύρευστο. Αν χρειάζεται προσθέστε και άλλη μία κουταλιά νερό.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρετε και περιχύστε με το γλάσο. Αφήστε το για λίγο προτού το σερβίρετε.

Tip: Αν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης, μην ξεχάσετε να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε καλά τη φόρμα, προτού τη γεμίσετε με το μίγμα του κέικ.

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

90
3

 

Φωτογραφίες
Δείτε το Video